Wat doen wij?

De kernactiviteit van Stichting Versterk ’t Netwerk is het begeleiden van het netwerk rondom iemand met een psychische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking. Wij zijn er voor familieleden, opvoeders, buurmannen, buurvrouwen,  hulpverleners, vrijwilligers, docenten, klasgenoten, vrienden, vriendinnen of mantelzorgers die meer informatie willen over een bepaald thema, vaardigheden willen versterken of met lotgenoten in contact willen komen. Voor professionals hebben wij een aangepast aanbod.

Blog

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in de samenleving en meer lezen over psychologische onderwerpen, dan kun je dit vinden op de blog.

Trainingen

Tijdens de trainingen worden er handvatten aangeboden om de vaardigheden van het netwerk te versterken. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn; “Beter communiceren”, “Zorgen loslaten?”, “Problematiek uitleggen?”, “Hoe maak ik (verslavings-) problemen bespreekbaar?”, maar ook over autisme, depressie, angststoornissen of andere problematiek. De trainingen zijn ontwikkeld om handvatten te bieden aan het netwerk van mensen met psychische problematiek. Dit is een combinatie van informatie verschaffen en het oefenen met praktijkvoorbeelden. Voor de bovenstaande onderwerpen zijn reeds trainingen ontwikkeld, maar wij kunnen ook een training op maat maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kennisclips

Wil je snel informatie over een onderwerp? Via onze kennisclips krijg je in korte tijd informatie, over verschillende psychologische onderwerpen, in de vorm van een filmpje!

Thema-avonden

Bij de thema avonden staat een door jou gekozen thema centraal. Voorbeelden zijn: Borderline, Autisme, Angststoornissen, Depressie of Dementie. Tijdens een thema avond kunnen er professionals en ervaringsdeskundigen aan het woord komen om de verschillende perspectieven van het thema te belichten. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. De avonden worden op een passende locatie georganiseerd. Zo zijn wij actief op scholen, buurthuizen, etc.

Projecten

Versterk ‘t Netwerk is actief in verschillende projecten binnen Arnhem en omstreken. Wij dragen graag bij aan projecten die ten goede komen voor de maatschappij, en zo bijvoorbeeld een doelgroep helpen die het zwaar heeft. Zo hebben wij afgelopen winter bijgedragen in het project ‘Samen tegen Eenzaamheid’.

Lotgenotencontact

Tijdens het lotgenotencontact krijg jij de kans om met andere mensen in gesprek te gaan, ervaringen te delen, te praten over onderwerpen die jou bezighouden en je vragen te stellen. De groepen bestaan maximaal uit 6 personen en zijn altijd onder begeleiding van een coach vanuit de stichting. De groepen worden samengesteld uit mensen met dezelfde vragen. Voorbeelden zijn: “Hoe ga ik om met Borderline”, “Hoe houd ik de balans tussen mijn zorgtaken en mijn privétaken?”, “Hoe plan ik mijn eigen ontspanning en wat laat mij ontspannen?”.

Heb je een vraag?

Heb je niet gevonden wat je zocht? Of ben je niet helemaal zeker of wij kunnen bieden, waar jij naar op zoek bent? Wees dan niet bang om contact op te nemen! Wij staan je graag te woord en zijn altijd enthousiast, om samen te kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen.

puzzel stukjes