Nieuws

Wie zijn wij eigenlijk?

versterk-t-netwerk

Bij een geboorte worden de ouders en familieleden gefeliciteerd, zo worden ook de familieleden en de vrienden gecondoleerd op het moment van overlijden. Maar wat gebeurt er met deze familie en vrienden op het moment dat iemand onder psychische problematiek lijdt? Waarin kunnen zij dan ondersteund worden en hoe gaat dat in zijn werk?

Wie of wat is het netwerk eigenlijk? Het netwerk is eenieder die om de persoon met psychische problematiek staat, in welke relatie dan ook. Dit kunnen ouders, broers, zussen, kinderen, opa’s, oma’s, buren en professionals of vrijwilligers zijn.

We zien dat er veel op de schouders van dit netwerk terecht komt. Zo dragen zij vaak de zorg en de lasten, maar weten ze eigenlijk niet zo veel van het ‘probleem’, laat staan hoe ze daarmee om kunnen gaan. Om hen te ondersteunen in de rol die zij als (mantel)zorgers vervullen, hebben wij deze stichting in het leven geroepen.

Wij willen het netwerk versterken door het geven van informatie, zoals het organiseren van een thema-avond. Ook verzorgen wij trainingen om handvatten te bieden om beter om te kunnen gaan met de problematiek.  Daarnaast organiseert Stichting Versterk ’t Netwerk lotgenoten contact, waar wij een luisterend oor bieden. Op deze vernieuwde website is er nu ook de mogelijkheid om al je vragen te stellen via de chat. Daarnaast zullen wij geregeld blogs plaatsen.

Een netwerk met een grote draagkracht en met kennis van psychische problematiek, dat is onze droom. Wij willen een platform zijn waar mensen de kans krijgen om hun kennis te vergroten en ondersteuning kunnen krijgen. Samen staan we sterk.