Nieuws

Lichamelijke gezondheid = mentale gezondheid

Photo by Ev on Unsplash

 

Lichamelijke inspanning is voor veel dingen goed. Zo blijven we fit en voorkomt het allerlei ziekten. Maar er zitten nog meer voordelen aan lichaamsbeweging! Zo is het een goede manier om je hoofd leeg te maken, om de juiste keuzes te maken en je gewoon gelukkiger te voelen.

Zo zie je dat lichamelijke inspanning veel kan betekenen voor je mentale gezondheid.
Een aantal voordelen van lichamelijke inspanning:

  1. Meer lichaamsbeweging… maakt je gelukkig!

Als je vaker gaat bewegen, maakt je lichaam endorfine aan. Dit gelukshormoon bepaalt voor een belangrijk deel hoe jij je voelt. Hoe vaker je beweegt, hoe gelukkiger je je zal voelen.

     2. Meer lichaamsbeweging… vermindert stress en angst!

Bij beweging focus je je op je ademhaling en op de bewegingen die je maakt. Dit zorgt voor rust in je hoofd, dus minder stress. Het gelukshormoon staat ook bekend als bestrijder van stresshormonen en zorgt ervoor dat je je lichamelijk veel lekkerder voelt.  Je loopt dus letterlijk de stress uit je lijf.

     3. Meer lichaamsbeweging… houdt onze hersenen jong!

Rust roest, ook als het gaat om je hersenen. Meer intellectuele en vooral ook fysieke inspanning beïnvloedt het voorste gedeelte van je hersenen positief. Dit gedeelte is betrokken bij de cognitieve en emotionele functies als beslissingen nemen, plannen en sociaal gedrag.

     4. Meer lichaamsbeweging… geeft je meer zelfvertrouwen!

Door beweging maakt je lichaam positieve hormonen aan. Daarnaast ga je strakker in je vel zitten door je spieren sterker worden, waardoor je lichaamshouding verbetert. Dit alles zorgt ervoor dat je je zelfverzekerder voelt en blijer bent met jezelf.

     5. Meer lichaamsbeweging… zorgt voor betere slaap!

Ben jij een moeilijke slaper? Probeer eens meer te gaan bewegen. Je zal niet alleen sneller in slaap vallen, maar je slaapt ook een stuk beter. Hierdoor zul je overdag meer uitgerust zijn en ben je veel productiever. Wist je dat beweging zorgt voor een boost energie? Door de bloedscirculatie krijg je meer zuurstof binnen, dat zorgt voor meer energie. Hoe fijn is dat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *