Nieuws

5 tips om alles uit je leven te halen

Photo by Anita Austvika on Unsplash

 

We hebben dit allemaal wel eens meegemaakt. Je ligt in bed en er beginnen wat gedachten rond te dwalen. ‘’De kinderen waren wel erg vervelend tijdens het eten’’, ‘’Wat zal ik morgen voor de kinderen koken?’’, ‘’De kinderen worden al groot zeg’’, ‘’Dat betekent dat ik ook echt oud begin te worden’’, ‘’Wat gaat het leven snel zeg’’, ‘’Dat betekent dat de dood steeds dichterbij komt’’ en *POEF* daar komt de gedachte over de dood. Voor vele mensen is dit een beangstigende gedachte maar verdwijnt deze gedachte ook weer gauw. Maar voor sommige mensen is dit een gedachte die best vaak ronddwaalt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet je hele leven bang blijft voor de dood? 

Hieronder 5 tips om alles uit je leven te halen

  1. Stap buiten je comfortzone

Pak kansen aan die je eerder misschien niet aan durfde te gaan. Door buiten je comfortzone te stappen kan je je leven flink veranderen. Leer nieuwe mensen kennen, ga alleen op reis, volg workshops en ga vooral op avontuur uit. Hierbij hoort ook; wees niet bang om te falen.

  1. Je hart in het heden

Door te blijven hangen in het verleden kom je nooit vooruit. Accepteer de dingen die gebeurd zijn en leg je focus op het heden. Dit zorgt ervoor dat je meer in het hier en nu gaat leven waardoor je meer kan genieten van momenten met vrienden en familie.

  1. Bekijk het leven door een roze bril

Het glas is niet half leeg, maar half vol. Probeer op je positieve gedachten te focussen en wees vooral niet boos op jezelf als dit niet elke dag lukt. Door hiermee te oefenen zul je zien dat het leven een stuk leuker wordt.

  1. Altijd blijven lachen

Lachen maakt het leven leuker. Als je met een lach op je gezicht door het leven gaat zul je zien wat voor een impact dit heeft. Als je iedereen met een lach begroet merk je dat mensen dit ook terug zullen doen. Hoe leuk is het om je lach door te geven.

  1. Wees jezelf

Durf te zijn wie je bent. Vergeet wat anderen van je vinden of denken, niemand anders kan jouw leven voor je leven. Leef daarom jouw leven zoals jij het wilt.

Kortom geniet van je leven en haal alles eruit wat erin zit, je leeft maar één keer en voor je het weet is het voorbij.

 

2 gedachten over “5 tips om alles uit je leven te halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *